Keresés a blogban és máshol

2012. február 14., kedd

sakálok tündöklése I.


I. (LSD)
Hogy pontosan mikor és hogyan történt, ki emlékszik arra már? És persze az sem biztos, hogy így volt, ha volt...
Időben talán úgy tudnám elhelyezni, hogy néhány évvel azelőtt történt, hogy  az emberek színre vitték a két város elpusztítását. Japánban.
A lökést, a dolgok megmozdulásához, szokás szerint néhány pohár whisky adta.
A filozófia alapkérdései közül, mindig is nagyon lenyűgözte a gondozókat, hogy megismerhető a világ vagy sem. Persze a gondozottaknál ez nem így realizálódott. Ott inkább azzal foglalkoztak, hogy mi a franc lesz ma.
Elméletben, ha egy dolog születésétől, az elmúlásáig mellette vagy, akkor ismered. A dologgal meg az történik holnap, amire ma okot teremt. Ez ugyan kicsit bonyolultabb, de ne menjünk bele. Az iskolázottság néha megkeveri a fejeket. Apám vadászkutyája például, mióta végig csinálta a kutya iskolát, azóta mindig a legkisebb madarat viszi oda. Na ja, okos lett a jószág.
A whisky nagy mozgató. Így valakinek rögtön bekattant, hogy hé, születésemtől én mindig magammal vagyok–az, hogy az álmokat kihagyták, teljesen lényegtelen – tehát minden információ a rendelkezésemre áll a múltból, és ha azt végig gondolom, akkor tudnom kell, mi lesz holnap velem.
És- reszkettek meg az örömtől -, ha olyan emberek gondolkodnak, akiknek közös dolgaik vannak, akkor esély lehet arra, hogy nem csak a saját holnapjukat, hanem kicsit tágabban láthatnak.
Ez olyan érdekfeszítő gondolat-sor, amihez kijár a kutatási pénz is...
Nade futás közben látszik az emelkedő: lett is egy apró bökkenő. Ha valakitől megkérdezed, milyen zokni volt rajta múlt hónap második szerdáján, az valószínűleg olyan arccal nézne rád, amit megjegyeznél egy időre. De nem emlékszik. Márpedig ezen a földön minden összefügg.
Bizony, ez egy nagyon memória igényes játék. És még csoportosítani kell. Ráadásul az ember akarattal (is) memorizál, pontatlan, a csoportosításban pedig mindig elfogult. De pár pohár pia, már lazít a szabályokon.
Az ide kevés. Nézzünk valami más után.
C₁₇H₂₁NO₄ vagy próbáljuk meg ezzel: C₁₇H₁₇NO (2x)-O.CO.CH₃
Nos mit tagadjuk, ezek tényleg lazítanak a szabályokon és sok mindent mondhatunk, de az biztos, tutira tényleg segítenek a szabad csoportosításban… Lévén az elsőt kokainnak, az utóbbit pedig heroinnak hívják.
De sem a memórián, sem a felhasznált agykapacitáson nem változtatnak.
És mi lenne, ha mi összedobnánk valami extrát? Olyan szintetikusat?...– mert az ezer mérföldes út is ugye, az első lépéssel kezdődik és az út ugye, fel és le ugyanaz. Csak egyik irányba gondolkodhatsz, a másikba meg nincs megállás.
Nekikezdtek.
Próbálkoztak.
Igaz, egy idő után abbahagyták. Nem feltétlenül a pénzből fogytak ki....
Az már nem számít: elszabadult  és azóta csak jönnek és jönnek az újabb variánsai.

II. (EMI-fegyverek)
Hogy pontosan mikor és hogyan történt, ki emlékszik arra már. És persze az sem biztos, hogy így volt, ha volt, ... Időben talán úgy tudnám elhelyezni, hogy azután történt, hogy  az emberek...


***remark***
LSD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése