Figyelmetlenségem miatt idő előtt megjelent pár bejegyzést sikerült jónéhány emberkének elolvasni, mielőtt eltüntettem :) És fennakadtak némely dolgon. MInt például a "Dínó-tojás", a velencei-rántotta, valamint a szörnyecskék reggeli étkéből a "szegény Géza reggelije".
Úgy gondoltam, miért is ne térhetnénk ki egyik-másik emlegetett kajára? (Most meg a töltött cuccok év végére úgyis kelendőek...)
Ez az a töltött zsömle, amit a gyerekek "Szegény Géza reggelije" néven emlegettek. Ennek nincsen "hús-íze" - lévén azt nem is tartalmaz. Ha a fűszereket és a zöldségeket - óvatosan - variálod, változatosabb kajához jutsz, semmint gondolnád. Elsőre próbáld meg az eredetit:
Hozzávalók:
8 zsemle (normál),
40 dkg csiperke,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
4 főtt tojás,
3 evőkanál tejföl,
15 dkg reszelt sajt, só, bors.
A tetejére: reszelt sajt, kevés tej.
A zsemlék tetejét vágd le (az is kell majd), belsejüket kapard ki.
A vöröshagymát vágd apróra (gondolom egyértelmű, hohy előtte pucold meg) és párold üvegesre.
A csiperkét mosd emg és vágd apróra, de tényleg apróra! Párold pár percet, aztán húzd le a tűzről.
Keverd bele a tejfölt és a kockára (legegyszerűbb, ha tojásszeletelővel széltében-hosszában felvágod) tojásokat. Mehet hozzá a reszelt sajt, a picire csipkedett zsemlebél, majd só, bors.
A zsemléket rakd tepsibe, gyömöszölj beléjük tölteléket. Tetejére reszelt sajt, a zsömlék peremét pediglen kend meg tejjel.
Előmelegített sütőbe vele, 180 °C-on pár perc alatt meg is van.
A zsömléről vágott "sapkát" is kend meg tejjel, tégy rá reszelt sajtot,és egy másik tepsibe addig fűts alá, amíg a sajt megolvad.
Ez melegen (langyosan) jó, tálald hamar és egyétek rögvest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése