Keresés a blogban és máshol

2014. december 28., vasárnap

Örökség II.

Soha, de soha nem fordult még elő, hogy becsöngettek hozzám és megpróbáltak volna lebeszélni a kereszténységről, biblia olvasásról vagy bármi hasonlóról.
Ellenben számtalanszor, rendszeresen becsöngetnek azzal, hogy higgyek, olvassam, engedjem a szívembe mert Jézus az én uram...

Manapság már persze nem jönnek az inkvizítorok, ha elzavarom őket... de a mentalitás ugyan az. Szeretnék rámerőltetni az értékrendjüket, megszabni az életem, az iskoláikban csak azt tanítani, ami nekik megfelelő, belepofázni a mindennapjaimba, még a család és utódok dolgába is - és mindezt az úrnak való tetszés és az írva vagyon mögé bújva. Csakhogy az úr nemtetszése mindig pár - önjelölt - vallási vezető vagy néhány buta fanatikus száján át tör utat, az írást pedig annyiszor az aktuális hatalom elvárásaihoz igazították, hogy kár róla beszélni. Ráadásul különböző nyelvekre nem is ugyanúgy van fordítva...

Nincs új a nap alatt. A kereszténység kicsit csinosabban felöltözve, de ugyanaz mint rég: semmit sem tolerálnak, ami nem azonos velük.
Ráadásképp elfeledkeznek pár kiirtott népről, arról, hogy időzített bombát csináltak Jeruzsálemből, trágyadombot Afrikából és így tovább.

Akárhonnan nézem, történetük a pusztításról és minden tőlük különböző legázolásáról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése